9 december 2018 – Schoonheid en rijkdom

9 december 2018 – Schoonheid en rijkdom

datum: 9 december 2018
aanvang: 14:30 uur
locatie: LUX Nijmegen
kaartverkoop: via LUX

Schoonheid en rijkdom
Documentaire, Nederland 1981
Lengte : 54 min.
Regisseur: Hans Hulscher
Nederlands gesproken

Synopsis
De film over Walter Spies volgt diens leven. Na een verblijf in Yogyakarta vindt hij zijn ideale woonplaats in Ubud. Als Duits staatsburger wordt hij gevangen gezet als Nederland door Duitsland bezet wordt. Hij komt met vele andere krijgsgevangenen om bij het bombardement op de Van Imhoff, het schip waarmee ze naar Ceylon gedeporteerd zouden worden. Ook Spies heeft grote invloed op de schilderkunst in Ubud. De film heeft vele mooie beelden uit de jaren dertig in Yogyakarta en Bali. Omdat de film uit 1981 stamt, zijn de opnamen van toen op Bali ook al weer een beetje historie.

Reacties zijn gesloten.