Yuni

Yuni

Yuni is een teenager. Ze is slim en ze droomt ervan naar de universiteit te gaan. Twee mannen die ze nauwelijks kent vragen haar ten huwelijk, maar ze wijst de huwelijksaanzoeken af. Dit leidt er toe dat mensen gaan praten over een mythe dat een vrouw die drie huwelijksaanzoeken afwijst nooit zal trouwen. Ze komt verder onder druk te staan als een derde man om haar hand vraagt. Yuni moet kiezen tussen haar, volgens de mythe, laatste kan op een huwelijk en haar droom van toekomstig geluk. Yuni raakt gefrustreerd door het beperkte pad dat ze als vrouw moet bewandelen en eist een betere toekomst.

Eerdere films van Kamila Andini zijn The mirror never lies (2011) en The Seen and Unseen(2017). Beide zijn vertoond bij IndoFilmcafé.

Titel: Yuni

Soort: Speelfilm

Duur: 95 minuten

Regie: Kamila Andini

Gesproken taal: Indonesisch

Reacties zijn gesloten.