27 steps of May

27 steps of May

May was veertien toen ze het slachtoffer werd van een groepsverkrachting. Het trauma is zo groot dat ze zich sindsdien helemaal heeft teruggetrokken uit het leven. Ze spreekt niet meer en brengt haar eenvormige dagen door in het veilige huis van haar vader, dat ze nooit verlaat. Ook hij is de verkrachting van zijn dochter nog niet te boven: hij neemt het zichzelf enorm kwalijk dat hij zijn dochter niet kon beschermen. Voor haar is hij liefdevol, maar buitenshuis is hij een bokser die al zijn woede van zich af vecht.

Ravi L. BHARWANI studeerde in 1990 af aan het Jakarta Institute of Arts (IKJ). Later was hij betrokken bij een aantal commercials, documentaires, korte films en televisieproducties, deels in samenwerking met de bekende producent Garin Nugroho. Zijn speelfilmdebuut The Rainmaker reisde naar tal van filmfestivals en ontving in 2005 de Asia New Talent Award op het Shanghai International Film Festival. Jermal was zijn tweede speelfilm en 27 steps of May zijn derde.

Titel: 27 steps of May
Soort: Speelfilm 2018
Regisseur: Ravi L Bharwani
Duur: 112 minutenn
Gesproken taal: Indonesisch met Engelse ondertiteling

Reacties zijn gesloten.