Mencari Hilal

Mencari Hilal

17 april 2016

Synopsis
In de geest van Mahmud (60) is er niets nobeler dan oprecht te streven naar de toepassing van de geboden van de Islam in alle aspecten van het leven. Al jaren predikt Mahmud zodat iedereen gelooft dat de islam de enige oplossing is voor alle problemen in het leven.

Helaas werd Mahmuds enthousiasme getemperd toen hij hoorde over de kwestie van de Isbatzitting van het ministerie van Religieuze Zaken, die negen miljard kost om de nieuwe maan te bepalen. Deze realiteit deed hem terugdenken aan de traditie van het zoeken naar de maan die zijn pesantren vroeger deden. Een traditie die niet meer bestaat sinds zijn pesantren tientallen jaren geleden werd opgeheven.

Mahmud wilde de traditie herhalen om iedereen te bewijzen dat aanbidding niet gemaakt is voor zelfverrijking. Hilal kan worden gevonden zonder dat het miljarden kost. Helaas werden zijn inspanningen belemmerd door zijn kinderen. Zij waren bezorgd over Mahmud’s afnemende gezondheid.

Mahmud stond erop om te gaan. Mahmud mag alleen gaan als hij vergezeld wordt door Heli (28), zijn jongste zoon die allang het huis uit is omdat hij hem altijd tegenspreekt.Heli, een milieuactivist, maakt Mahmud vaak boos met liberale seculiere kritiek die hij als ketters beschouwt.

Heli was gedwongen om in te gaan op het verzoek van haar broer, die bij de immigratiedienst werkt, om haar te helpen bij het aanvragen van haar verlopen paspoort tijdens de Eid-vakantie. Hij moest zo snel mogelijk het land uit om de wereldactivisten te helpen in de strijd tegen de milieuvernietiging in Nicaragua.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Regie Ismail Basbeth

Speelfilm, Indonesie, 2015, Indonesisch gesproken, Engels ondertiteld, 94 minuten

Reacties zijn gesloten.