9 november 2014 – De reis van mijn leven

9 november 2014 – De reis van mijn leven

De reis van mijn leven
Nederland; 2014
Genre; documentaire
Lengte: 80 min.
Regie: Wouter Muller
Gesproken taal: Nederlands

“Zo’n 15 jaar geleden keerde ik voor het eerst terug naar mijn geboorteland.
Mijn moederland omarmde mij als een verloren zoon en bood mij een weldaad aan ongekende warmte. Daar voelde ik het land van mijn ouders, mijn familie en al die anderen. Daar voelde ik ook hoe het voor hen moet zijn geweest om dat land te moeten verliezen en verlaten in ruil voor een onbekend ander land.
Ik was toen te jong om het te begrijpen, maar terug in mijn geboorteland viel alles op zijn plek. Ik begreep in volle omvang hun oorlogsverleden, de trauma’s, hun verdriet om verlies van alles wat hen dierbaar was. Ik begreep ook hun verzwegen verleden, niet omkijken maar vooruitkijken en aanpassen.
Terug in het vliegtuig wilde ik iets doen met al die gevoelens. Maar wat? ‘Maak muziek’, zei een stem in mij. Met trillende handen schreef ik ‘waarom is Enschede zo mooi in Purakarta?’. De Indische singer-songwriter in mij was geboren”.

Aldus Wouter Muller op zijn website n.a.v. de uitgave van zijn DVD.

Ons bestuurslid Ine Stoltenborgh (Buitenkampers) zegt er dit over:
“Het is een DVD met liedjes van Wouter Muller. Tussendoor een aantal gesprekjes, interviews. Sommigen vertellen iets over hun relatie tot die liedjes, anderen vertellen iets over Wouter Muller. Tussendoor ook beelden, mooie beelden, van dat mooie land. Maar…de liedjes van Wouter zijn niet zomaar liedjes. Hij zingt wat ik denk en voel en “ik” is niet alleen Ine.
Hij weet als geen ander “in beeld te brengen” wat die Indische periode betekent en betekend heeft. Wat die oorlog teweeg heeft gebracht. En die gedwongen verhuizing naar dit koude kikkerland”.

Trailer De reis van mijn leven

Reacties zijn gesloten.