Autobiography

Autobiography

Indonesische speelfilm van de regisseur Makbul Mubarak

Met zijn vader in de gevangenis en zijn broer voor werk in het buitenland, werkt de jonge Rakib als de enige huishouder in een leegstaand landhuis van Purna, een gepensioneerde generaal wiens familie Rakib’s clan al generaties lang heeft gediend in een landelijk Indonesisch stadje.

Nadat Purna naar huis terugkeert om zijn verkiezingscampagne voor het burgemeesterschap te beginnen, krijgt Rakib een band met de oudere man, die een goede mentor en vaderfiguur wordt Hij vindt zijn roeping als Purna’s persoonlijke assistent. Wanneer op een dag de verkiezingsposter van Purna vernield wordt aangetroffen, aarzelt Rakib niet om de dader op te sporen, waardoor een escalerende reeks van geweld op gang komt…

Regisseur Makbul Mubarak zegt: “Mijn vader werkte dertig jaar als ambtenaar voor het regime van Suharto. Loyaliteit aan de staat leek inherent aan ons familileven. Ik leerde van hem dat loyaliteit een persoon eerzaam maakt. Maar toen ik opgroeide begon één vraag me te achtervolgen: Is loyaliteit nog steeds eerzaam als het aan iets monsterlijks is? Is het dan veraad als we niet langer loyaal zijn of is dat zoeken naar gerechtigheid?

Autobiography is een emotionele zoektocht naar mijn volwassen worden, mijn land en de waarden waarmee ik opgevoed ben.”

Regisseur: Makbul Mubarak

Genre: thriller, drama, fictie

Indonesisch gesproken, Engels ondertiteld

Duur: 115 minuten

Reacties zijn gesloten.