Wij komen als vrienden

Wij komen als vrienden

Vijf Nederlandse mannen kozen in de periode 1946-1950 op verschillende tijdstippen en met zeer uiteenlopende beweegredenen er voor om over te gaan naar de Indonesische zijde en keerden hun vaderland de rug toe. Marion Bloem en Ivan Wolffers zoeken in “Wij komen als vrienden” naar de motieven van deze vijf mannen om de andere kant te kiezen. Elke man vertelt een ander verhaal. De één liep over uit politieke overtuiging, een ander uit een romantisch idealisme, weer een ander vanuit opportunisme. Er was sprake van liefde voor het land en de bewoners. Er ontstaat een portret van gewone jongens van achttien jaar die door de omstandigheden gedwongen worden naar de andere kant van de wereld te gaan om daar een strijd te voeren die de hunne niet is.

Titel: Wij komen als vrienden
Soort: Documentaire 1985
Regisseur: Marion Bloem, Ivan Wolffers
Duur: 97 minuten
Gesproken taal: Nederlands

Reacties zijn gesloten.