Het land van mijn ouders

Het land van mijn ouders

Zoektocht van een in Nederland geboren maar in twee culturen opgegroeide vrouw naar het verleden van haar Indische ouders. Een poging om via dat verleden in contact te komen met de oorsprong van haar familie, zichzelf en haar kind. Regisseur Marion Bloem doet dit o.a. via gesprekken met familieleden over de koloniale tijd, de Indonesische vrijheidsstrijd en de aanpassing in het kille Nederland, door het lezen van boeken en het neuzen in archieven, door het bijwonen van Indische feesten, reünies en door het volgen van een cursus Balinees dansen.

Bij het uitkomen van ‘Het land van mijn ouders’, merkt Marion Bloem het volgende op: ‘Wanneer het zoeken naar mijn oorsprong helpt bij het verkrijgen van inzicht, die bijdragen aan een toleranter en aangenamer bestaan voor minderheidsgroepen in Nederland, alleen dan is mijn zoeken gerechtvaardigd. Want Indisch zijn is slechts een metafoor voor anders zijn.’

Reacties zijn gesloten.