Soekarno Blues

Soekarno Blues

Semi-biografische vertelling waarin de hoofdpersoon, regisseur Hans Hylkema, op zoek gaat naar het historische verleden van de Indonesische president Soekarno. In het archief van het Theaterinstituut ontdekt Hylkema een filmpje waarin president Soekarno schittert in een zelfgeschreven toneelstuk, opgevoerd in het Tropeninstituut. Ongeloof alom, want officieel is de president nooit in Nederland geweest. Dan volgt een reconstructie van het best bewaarde geheim van Soestdijk: het nooit bekend gemaakte bezoek van Soekarno aan koningin Juliana in het voorjaar van 1949. In de vorm van een documentaire wordt met historisch acrhiefmateriaal en fictief spel de vondst van Soekarno’s zelfgeschreven toneelstuk omkaderd. Het verhaal van een charismatisch leider die zijn land, volk, de vrouwen, kunst en vooral zichzelf beminde.

Soort: Televisiedrama Nederland (1999)
Regisseur: Hans Hylkema
Duur: 77 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Cast: o.a. Martin Schwab en Porgy Franssen

Reageren is niet mogelijk.