Aruna dan lidahnya.

Aruna dan lidahnya.

Epidemioloog Aruna (Dian Sastrowardoyo) wordt uitgezonden om een uitbraak van de vogelgriep in Indonesië te onderzoeken. Haar vriend Bono (Nicholas Saputra), kok van beroep, gaat mee op reis vanwege zijn culinaire zoektocht naar een nasi goreng recept. De situatie wordt ongemakkelijk wanneer Aruna’s oude geliefde Farish (Oka Antara) zich bij hen voegt om Aruna’s werk te evalueren en ze ontdekken dat de overheid geen zuiver spel speelt.

In Indonesië is een overweldigende variëteit aan culturen, wat zich onder andere uit in de diversiteit van de keuken. Gebaseerd op de bestseller van Laksmi Pamuntjak, maakt Aruna de droom van elke eetliefhebber waar. Aruna & Her Palate is een culinaire roadmovie, opgevrolijkt door de aanstekelijke chemie tussen de hoofdrolspelers. Regisseur Edwin (Bekend van Posesif) blijft rebels, want onder het oppervlak van het verhaal van een haperende romance klopt een politiek hart voor de toestand van het land.

Titel: Aruna dan lidahnya
Soort: Speelfilm Indonesië   2018
Regisseur: Edwin
Duur: 106 minuten
Gesproken taal: Indonesisch
Ondertiteling: Engels

Datum: 8 september 2019
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: LUX Nijmegen, Mariënburg
Kaartverkoop: via LUX

Reacties zijn gesloten.